Geschreven op 12 augustus 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Congo-Kinshasa, Burundi en Uganda aangepast. Dit heeft te maken met een Ebola-uitbraak in Congo-Kinshasa.

Congo-Kinshasa
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Congo-Kinshasa aangescherpt. In het noordoosten van Congo-Kinshasa, rond de stad Beni in de provincie Noord-Kivu, is Ebola uitgebroken. De autoriteiten nemen maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Er zijn medische controles op luchthavens in de steden Kinshasa en Goma, bij de havens van het Edward meer, het Kivu meer en het Albert meer en bij verschillende grensovergangen met de buurlanden Uganda, Rwanda en Tanzania. Medische controles bestaan onder andere uit het opnemen van de lichaamstemperatuur. Als mensen koorts hebben, kunnen ze in tijdelijke quarantaine worden geplaatst. Houd hier rekening mee als u via deze landen Congo-Kinshasa inreist of uitreist.
Voor het volledige reisadvies van Congo-Kinshasa kunt u terecht op Nederlandwereldwijd.nl.

Burundi
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Burundi aangepast. Er is een Ebola-uitbraak in het oosten van Congo-Kinshasa. De Burundese autoriteiten hebben medische controles ingevoerd op de luchthaven van de hoofdstad Bujumbura. Ook bij de grensovergangen met Rwanda en de Democratische Republiek Congo zijn er controles. Bij een controle kan uw temperatuur bijvoorbeeld worden opgemeten. Als reizigers verdacht worden van besmetting met Ebola, nemen de autoriteiten maatregelen. Tijdelijke quarantaine kan bijvoorbeeld een maatregel zijn. De controles en maatregelen zijn bedoeld om verspreiding van het virus tegen te gaan. Houd hier rekening mee als u Burundi inreist of uitreist
Voor het volledige reisadvies van Burundi kunt u terecht op Nederlandwereldwijd.nl.

Uganda
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Uganda aangepast. Er is een Ebola-uitbraak in het oosten van Congo-Kinshasa. Daarom hebben de Ugandese autoriteiten medische controles ingevoerd op de luchthaven van Entebbe en bij de grensovergangen met Congo-Kinshasa. Reizigers uit de getroffen gebieden in Congo-Kinshasa worden daar gecontroleerd. Als reizigers verdacht worden van besmetting met Ebola, nemen de autoriteiten maatregelen. Het opmeten van uw temperatuur en tijdelijke isolatie kan bijvoorbeeld een maatregel zijn. Dat doen ze om verspreiding van het virus tegen te gaan. Houd hier rekening mee als u van Congo-Kinshasa naar Uganda reist.
Voor het volledige reisadvies van Uganda kunt u terecht op Nederlandwereldwijd.nl.