Geschreven op 19 augustus 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Jordanië, Rwanda en Roemenië aangepast.

Jordanië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Jordanië aangepast. Op 10 en 11 augustus 2018 zijn er in de steden Fuheis en Salt terroristische aanslagen gepleegd. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. De aanslagen waren gericht tegen de politie en veiligheidsdiensten. Houd rekening met verscherpte veiligheidsmaatregelen in heel het land.
Voor het volledige reisadvies van Jordanië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Rwanda
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Rwanda aangepast. In het noordoosten van Congo-KInshasa is Ebola uitgebroken. De Rwandese autoriteiten hebben daarom medische controles ingevoerd op het vliegveld bij de hoofdstad Kigali en bij alle grensovergangen met de DRC en Uganda. Bij een controle kun je temperatuur bijvoorbeeld worden opgemeten. Als reizigers verdacht worden van besmetting met Ebola kun je tijdelijk in quarantaine worden geplaatst. De controles en maatregelen zijn bedoeld om verspreiding van het virus tegen te gaan. Houd hier rekening mee als je Rwanda in- of uitreist.
Voor het volledige reisadvies van Rwanda kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Roemenië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Roemenië aangepast. In Roemenië komen regelmatig (gewelddadige) demonstraties voor. Vooral in de hoofdstad Boekarest en in andere grote steden. Deze demonstraties zijn gericht tegen de regering. Demonstraties vinden over het algemeen plaats in de avonden op centrale pleinen. Vermijd deze demonstraties.
Voor het volledige reisadvies van Roemenië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.