Geschreven op 31 augustus 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Kameroen, Laos en Uganda aangepast.

Kameroen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Kameroen aangepast. Op 7 oktober 2018 vinden in Kameroen presidentsverkiezingen plaats. Rondom deze verkiezingen kunnen er demonstraties voorkomen. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Blijf alert. Kom je per ongeluk toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan direct en volg de veiligheidsaanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
Voor het volledige reisadvies van Kameroen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Laos
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Laos aangepast. In het hele land is de waterstand van de rivieren hoog. Het gaat dan met name om de Mekong rivier. In het gebied van de 4000 eilanden is de waterstand heel hoog. Er is grote kans dat de stad Pakse binnenkort overstroomt. Vanwege de wateroverlast reizen veel mensen naar het zuiden. Dit zorgt voor files en chaotische situaties. Tevens is het lastiger om aan eten, water en toiletartikelen te komen. In de provincie Attapeu, in het zuiden van Laos, is een dam doorgebroken. Het leger van Laos geeft humanitaire hulp. Toeristen mogen dit gebied niet bezoeken.
Voor het volledige reisadvies van Laos kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Uganda
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Uganda aangepast. Er zijn protesten en demonstraties in het hele land. Dit komt door politieke spanningen in verband met de tussentijdse verkiezen in Arua. Bij deze demonstraties wordt geweld gebruikt. Vermijd demonstraties. Kom je toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan direct en volg de veiligheidsaanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie.
Voor het volledige reisadvies van Uganda kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.