Geschreven op 19 augustus 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Japan aangepast. Het land is de laatste tijd getroffen door uitzonderlijk natuurgeweld.

Japan heeft de laatste tijd te kampen met uitzonderlijk natuurgeweld. Na onder meer een tyfoon, extreme hitte, aardverschuivingen en overstromingen heeft het land nu te maken gehad met een aardbeving. De aardbeving vond plaats op het noordelijke eiland Hokkaido en had een kracht van 6,7 op de Schaal van Richter. Hierbij vielen tenminste 7 doden en 120 mensen gewonden. Er is veel schade en grote delen van het eiland hebben geen elektriciteit. Het openbaar vervoer en de telefonie zijn grotendeels uitgevallen. Het vliegveld Sapporo Chitose (CTS) is tijdelijk gesloten. Houd rekening met naschokken. Vanwege de nasleep van de krachtige tyfoon Jebi is het vliegveld van Osaka (KIX) tijdelijk gesloten. Bij deze tyfoon, die veel schade aanrichtte in het westen van het land, vielen tenminste 10 doden en vele gewonden.

Ben je in Japan of wil je naar Japan reizen, neem contact op met je luchtvaartmaatschappij voor de laatste ontwikkelingen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via het lokale nieuws. Volg de adviezen op van de lokale autoriteiten en houd contact met je reisorganisatie.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Japan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.