Geschreven op 28 september 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor het Indonesische eiland Sulawesi aangepast vanwege aan aardbeving en daaropvolgende tsunami.

Op het Indonesische eiland Sulawesi heeft op 28 september een zware aardbeving plaats gevonden met een kracht van 7,7 op de Schaal van Richter. Deze werd gevolgd door een tsunami van twee meter hoog. Als gevolg van dit natuurgeweld zijn honderden doden en gewonden gevallen. Daarnaast is grote schade ontstaan aan huizen en infrastructuur. Het vliegveld bij Palu is gesloten. In Palu en de regio Donggala is men bezig met evacuaties. Houd rekening met naschokken. Ben je in dit gebied? Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Laat familie weten hoe het met je gaat. Houd contact met je reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij.

Update 1 oktober 2018
Vanwege de omvang van deze natuurramp heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgegeven voor de zwaarst getroffen gebieden. Het gaat dan voornamelijk om de plaatsen Palu, Donggala, Sigi en Parigi Moutong in Centraal Sulawesi. In deze regio’s is tevens de noodtoestand van kracht. Inmiddels zijn er al meer dan 1.000 doden te betreuren. De Indonesische overheid vreest voor nog veel meer doden. Reis alleen als dit noodzakelijk is naar deze gebieden.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Indonesiƫ kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.