Geschreven op 17 oktober 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Nicaragua, Japan en Oost-Timor aangepast.

Nicaragua
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Nicaragua aangescherpt. Sinds april 2018 vinden in het hele land demonstraties plaats tegen de regering. Er zijn honderden dodelijke slachtoffers gevallen. De politie, met of zonder uniform, treedt gewelddadig op. Politieke activiteit door buitenlanders is wettelijk verboden. Meedoen aan protesten kan leiden tot arrestatie. Ook aanbieden van hulp aan demonstranten is wettelijk verboden. Tijdens demonstraties kunnen wegen worden geblokkeerd. Dit geldt ook voor de wegen van en naar de luchthaven van de hoofdstad Managua. Vermijd samenscholingen en andere plekken waar er kans op confrontatie is. Door deze situatie is een negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van Nicaragua kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Japan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Japan aangepast. Van september tot en met november kunnen tyfoons voorkomen. Hierdoor kan de infrastructuur, elektriciteitsvoorziening en openbaar vervoer schade oplopen.
Voor het volledige reisadvies van Japan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Oost-Timor
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Oost-Timor aangepast. De algemene veiligheidssituatie op Oost-Timor is stabiel. De politieke en sociale verhoudingen binnen het land zijn echter fragiel. De veiligheidssituatie kan daardoor plotseling veranderen.
Voor het volledige reisadvies van Oost-Timor kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.