Geschreven op 23 november 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Angola, Argentinië en Haïti aangepast.

Angola
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Angola aangepast. Reis in de provincie Lunda-Norte alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied 10 kilometer vanaf de grens met Congo-Kinshasa. Door illegale migratie en ongewenste bezoekers in het diamantrijke grensgebied is het risico op aanhouding en detentie groot. In de gehele provincie Lunda-Norte zijn de Angolese autoriteiten alert op bezoeken van buitenlanders.
Voor het volledige reisadvies van Angola kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Argentinië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Argentinië aangepast. Op 30 november en 1 december 2018 wordt de G20 top gehouden in de hoofdstad Buenos Aires. Op deze dagen worden straten in de stad afgezet. In de dagen voor, tijdens en na de top is het mogelijk dat er demonstraties plaatsvinden. Wees alert op plekken waar veel mensen samenkomen. Vermijd daarom demonstraties, samenscholingen en massabijeenkomsten. De luchthaven in de hoofdstad Buenos Aires, Aeroparque Jorge Newbery, is tijdens deze dagen gesloten. De internationale luchthaven, Ezeiza, blijft open.
Voor het volledige reisadvies van Argentinië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Haïti
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Haïti aangepast. Er is politieke onrust in het gehele land. In de hoofdstad Port-au-Prince en in andere grote steden komen regelmatig (gewelddadige) demonstraties en wegblokkades voor. De criminaliteit is hoog en neemt alleen maar toe. Daardoor is de veiligheidssituatie in veel gebieden gevaarlijk en onvoorspelbaar. Het negatieve reisadvies blijft voorlopig van kracht.
Voor het volledige reisadvies van Haïti kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.