Geschreven op 5 december 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Polen, Oekraïne en Kameroen aangepast.

Polen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Polen aangepast. Van 23 november 2018 tot en met 16 december 2018 zijn er extra veiligheidsmaatregelen en grenscontroles in Polen. Dit heeft te maken met de Internationale Klimaatconferentie in de stad Katowice. Houd rekening met vertraging op vliegvelden, internationale treinstations en bij de landgrenzen.
Voor het volledige reisadvies van Polen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Oekraïne
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Oekraïne aangepast. Voor de provincies Tsjernihiv, Soemy, Charkiv, Loegansk, Donetsk, Zaporizja, Cherson, Mykolajiv, Odessa en Vinnytsja is de staat van beleg afgekondigd. Dit betekent dat er verscherpte veiligheidsmaatregelen kunnen worden genomen. Denk bijvoorbeeld aan checkpoints en meer politie en militairen op straat. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
Voor het volledige reisadvies van Oekraïne kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Kameroen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kameroen aangepast. De veiligheidssituatie in de Engelstalige westelijke regio’s is slecht. Vooral in de regio Nord-Ouest zijn er gewelddadige confrontaties tussen separatisten en veiligheidstroepen.Alle reizen naar de regio Nord-Ouest worden ontraden.
Voor het volledige reisadvies van Kameroen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.