Geschreven op 8 december 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Frankrijk, Jordanië en Nieuw-Zeeland aangepast.

Frankrijk
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Frankrijk aangepast. In de hoofdstad Parijs en op andere plaatsen in het land komen demonstraties en wegblokkades voor. Daarbij kan geweld worden gebruikt. Inmiddels zijn er al tientallen gewonden gevallen. Wees alert en vermijd plekken waar demonstraties zijn. Volg het nieuws over de plaats of het gebied waar je bent of naar toe reist bijvoorbeeld via de (sociale) media. Belangrijke trekpleisters zoals de Eiffeltoren kunnen gesloten zijn tijdens de ongeregeldheden.
Voor het volledige reisadvies van Frankrijk kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Jordanië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Jordanië aangepast. De grens tussen Jordanië en Syrië is open. Toch worden reizen naar deze regio ontraden. De veiligheidssituatie blijft er onberekenbaar. Tijdens het regenseizoen (oktober tot april) kunnen er flash floods voorkomen. Hierdoor kan het zijn dat aardverschuivingen wegen blokkeren.
Voor het volledige reisadvies van Jordanië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Nieuw-Zeeland
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nieuw-Zeeland aangepast. Bereid je goed voor op de verkeersveiligheid in Nieuw-Zeeland. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn smaller dan de wegen in Nederland. Houd hier rekening mee als je rondreist per auto of camper.
Voor het volledige reisadvies van Nieuw-Zeeland kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.