Geschreven op 18 december 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Spanje, Libanon en Mozambique aangepast.

Spanje
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast. Op 20 en 21 december 2018 zijn demonstraties aangekondigd in verschillende steden in Catalonië, waaronder Barcelona en Girona. Bij deze demonstraties kunnen toegangswegen en andere infrastructuur geblokkeerd worden. Dit kan zorgen voor problemen in het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van het vliegveld. Vermijd demonstraties en blijf alert. Kom je toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan direct.
Voor het volledige reisadvies van Spanje kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Libanon
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Libanon afgezwakt. De veiligheidssituatie in een deel van Libanon is verbeterd. Het negatieve reisadvies voor de Bekaa-vallei is deels afgezwakt. Niet-essentiële reizen naar deze regio zijn weer mogelijk.
Voor het volledige reisadvies van Libanon kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Mozambique
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Mozambique aangescherpt. In de omgeving van de stad Moçimboa da Praia en in meerdere districten in het noordoosten van de provincie Cabo Delgado zijn in de afgelopen periode herhaaldelijk gruwelijke aanvallen uitgevoerd door onbekende groepen op onschuldige burgers. Hierbij zijn dodelijke slachtoffers gevallen. Reis daarom alleen als het noodzakelijk is naar het noordoosten van de provincie Cabo Delgado. Hierdoor is een gedeeltelijk negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van Mozambique kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.