Geschreven op 29 december 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Soedan, Rwanda en Congo-Kinshasa aangepast.

Soedan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Soedan aangepast. Sinds 19 december zijn er demonstraties in Soedan vanwege onvrede over de aanhoudende economische crisis. Dit heeft in Atbara, Port Sudan, Gedarif Berber, Dongola en Khartoem geleid tot (dodelijke) confrontaties met de ordediensten. De verwachting is dat de demonstraties de komende tijd zullen aanhouden. Je wordt geadviseerd om demonstraties te vermijden en goed alert te blijven. Social media is op dit moment niet toegankelijk, tenzij men over een VPN beschikt.
Voor het volledige reisadvies van Soedan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Rwanda
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Rwanda aangepast. De situatie in het grensgebied tussen Rwanda en Burundi inclusief het Nyungwe-Forest nationaal park is gespannen. De veiligheidssituatie kan daar snel veranderen. In dit grensgebied kunnen criminele incidenten plaats vinden. Hierbij zijn recent ook dodelijke slachtoffers gevallen. Deze incidenten kunnen grensoverschrijdend zijn.
Voor het volledige reisadvies van Rwanda kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Congo-Kinshasa
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Congo-Kinshasa aangepast. De presidentiƫle-, provinciale- en parlementsverkiezingen vinden plaats op 30 december 2018. De periode rond deze verkiezingen blijft onvoorspelbaar. Inmiddels zijn er al (gewelddadige) demonstraties geweest. Wees alert en vermijd demonstraties.
Voor het volledige reisadvies van Congo-Kinshasa kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.