Geschreven op 14 januari 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Zimbabwe, Senegal en Guinee-Bissau aangepast.

Zimbabwe
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Zimbabwe aangepast. Op 14 januari hebben in Bulawayo en Harare demonstraties plaatsgevonden. Hierbij zijn gewonden gevallen. De verwachting is dat het de komende dagen onrustig zal blijven. Mijdt zoveel mogelijk Bulawayo, de voorsteden van Harare en het centrum van Harare. Sommige toegangswegen tot Harare zijn geblokkeerd.
Voor het volledige reisadvies van Zimbabwe kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Senegal
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Senegal aangepast. Op 24 februari 2019 worden in Senegal presidentsverkiezingen gehouden. In aanloop naar en rondom deze verkiezingen kunnen er demonstraties zijn. Hierbij kan geweld worden gebruikt. Vermijd demonstraties en samenscholingen.
Voor het volledige reisadvies van Senegal kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Guinee-Bissau
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guinee-Bissau aangepast. Op 10 maart 2019 worden in Guinee-Bissau presidentsverkiezingen gehouden. In aanloop naar en rondom deze verkiezingen kunnen demonstraties voorkomen en dan met name in de hoofdstad Bissau. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Blijf alert. Je kunt voorlopig geen beroep doen op het honorair consulaat in de hoofdstad Bissau omdat deze tijdelijk is gesloten.
Voor het volledige reisadvies van Guinee-Bissau kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.