Geschreven op 5 februari 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Australië aangepast vanwege bosbranden en overstromingen.

Bosbranden Tasmanië
Het zuiden van Australië heeft te maken met extreme hitte. In Port Augusta werd zelfs 49,5 graden gemeten. Mede dankzij deze hitte zijn er bosbranden uitgebroken op Tasmanië. Inmiddels is meer da 1900 vierkante kilometer bos afgebrand, daarbij zijn ook huizen verwoest. Voorlopig is de warmte nog niet voorbij zeggen meteorologen. Ben je op dit moment in dit gebied, volg dan de instructies van de autoriteiten op.

Overstrominge Queensland
Bij zware overstromingen in Queensland zijn minstens twee mensen omgekomen. De stad Townsville met zowat 190.000 inwoners is na dagenlang ongewoon hevige regenval tot rampgebied uitgeroepen. Naar schatting zijn meer dan duizend woningen overstroomd. De nationale weerdienst verwacht voor de volgende dagen nog veel regen. Er zijn ook meldingen van Krokodillen in de straten van Townsville. Ben je op dit moment in dit gebied, volg dan de instructies van de autoriteiten op.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Australië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.