Geschreven op 22 februari 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Colombia en Venezuela aangepast vanwege toenemende onrust in Venezuela.

Colombia
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Colombia aangepast. Op 23 februari is een hulpoperatie aangekondigd om noodhulp via Colombia naar Venezuela te brengen. Dit kan leiden tot meer spanningen in de grensgebieden van beide landen. Alle reizen naar de grensregio met Venezuela worden ontraden. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Voor het volledige reisadvies van Colombia kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Venezuela
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Venezuela aangepast. President Maduro is op 10 januari 2019 gestart met een nieuw termijn. Dit heeft geleid tot toenemende onrust in voornamelijk de grensgebieden. De zee- en luchtgrens met Aruba, CuraƧao en Bonaire is gesloten. Ook de landsgrens met Braziliƫ is gesloten en de landsgrens met Colombia wordt regelmatig gesloten. Er is opgeroepen om op 23 februari 2019 in het hele land te demonstreren. Deze demonstraties kunnen leiden tot verkeersopstoppingen en geweld. Inmiddels zijn er ook al wekenlang protestacties in de gezondheidszorg. Hierdoor kunnen problemen ontstaan bij (dringende) medische hulp. Reis alleen naar Venezuela als het noodzakelijk is.
Voor het volledige reisadvies van Venezuela kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.