Geschreven op 4 maart 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Algerije en Soedan aangepast.

Algerije
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Algerije aangepast. Op 18 april 2019 zijn er presidentsverkiezingen. In aanloop naar en rondom deze verkiezingen kunnen in heel het land (gewelddadige) demonstraties voorkomen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. Houd rekening dat je rondom de verkiezingen niet altijd goed toegang hebt tot internet.
Voor het volledige reisadvies van Algerije kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Soedan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Soedan aangepast. Op 22 februari 2019 heeft President Al Bashir de noodtoestand afgekondigd voor een periode van maximaal een jaar. Dit betekent dat politie, geheime dienst en leger vergaande bevoegdheden hebben verkregen die inbreuk kunnen betekenen op de privacy, denk aan beperking van bewegingsvrijheid en huisvredebreuk.
Deze noodtoestand is er vanwege de vele demonstraties tegen de regering. Deze vinden voornamelijk plaats in Khartoem en andere grotere steden. Demonstraties worden veelal door ordetroepen met geweld beantwoord (inzet van traangas en eventueel met scherp schieten). Je wordt geadviseerd om demonstraties te vermijden en goed alert te blijven.
Voor het volledige reisadvies van Soedan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.