Geschreven op 4 maart 2019

Sao Tomé en Principe heeft op 1 januari 2019 de klok definitief 1 uur terug gezet. Hierdoor keert Sao Tomé en Principe na een jaar weer terug op haar oude tijdzone.

Sao Tomé en Principe heeft tijdens de jaarwisseling de klok definitief 1 uur terug gezet. Dit is precies een jaar nadat de overheid besloot de klok een uur voorruit zetten. De precieze reden voor het terugdraaien van deze beslissing is niet bekend gemaakt. Door de wijziging valt Sao Tomé en Principe nu in tijdzone UTC+0 (Greenwich Mean Time (GMT)). Met de overstap naar de oude tijdzone komt Sao Tomé en Principe in dezelfde tijdzone als andere Afrikaanse landen (o.a. Senegal, Ivoorkust, Ghana en Mali).

Tijdsverschil met Nederland
Sao Tomé en Principe is op 1 januari overgegaan op UTC+0, zonder zomertijd. Door deze wijziging zal het tijdens onze wintertijd 1 uur later zijn in Nederland en tijdens onze zomertijd 2 uur later in Nederland.

Meer informatie
Voor de actuele tijd en tijdzone in Sao Tomé en Principe kun je terecht bij onze uitgebreide Sao Tomé en Principe tijdsverschil pagina.