Geschreven op 26 maart 2019

De overheid van Nieuw-Zeeland heeft besloten om per 1 oktober 2019 een elektronisch visum in te voeren.

Tot op heden kon men altijd visumvrij naar Nieuw-Zeeland reizen als men korter dan 90 dagen in het land verbleef. Vanaf 1 oktober 2019 is het echter verplicht om een zogenaamde ETA-visum (Electronic Travel Authorization) aan te vragen als je naar Nieuw-Zeeland wilt reizen. De Verenigde Staten en Canada werken al langer met een zelfde soort visumregeling. Met dit elektronische visum kun je maximaal 90 dagen in Nieuw-Zeeland verblijven binnen een periode van 2 jaar. Een visum is ook verplicht als je in Nieuw-Zeeland overstapt.

Visumaanvraag
Het elektronische visum is vanaf Juli 2019 aan te vragen via de speciale website etanewzealand.com. Hier vul je een (Engelstalig) formulier in, waarna je een betaling dient te voldoen van circa 40 euro. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort heeft dat nog 3 maanden geldig is bij vertrek. In de deze betaling zit ook een toeslag voor onderhoud van de toeristische infrastructuur. Reizigers die een strafblad hebben of eerder een land zijn uitgezet komen niet in aanmerking voor een visum. Daarnaast moet men kunnen aantonen dat men over voldoende financiƫle middelen beschikt.

Vragen?
Voor vragen kun je contact opnemen met de consulaire afdeling van de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag. Deze zijn op werkdagen bereikbaar op het telefoonnummer 070-3469324.

Bezoekadres:
Eisenhowerlaan 77 N
2517KK Den Haag