Geschreven op 21 april 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sri Lanka aangescherpt. Bij meerdere aanslagen is een groot aantal dodelijke slachtoffers gevallen.

Bij 8 zelfmoordaanslagen op kerken en luxe hotels verspreid over Sri Lanka zijn tenminste 160 doden gevallen. Daarnaast raakte ruim 400 mensen gewond. De aanslagen vonden plaats in de hoofdstad Colombo, Kochchikade, Negombo en Batticaloa. Onder de slachtoffers zijn waarschijnlijk ook buitenlandse toeristen. Er zijn ook geruchten over Nederlandse slachtoffers maar dit is nog niet bevestigd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vanwege deze aanslagen is het reisadvies voor Sri Lanka aangepast. Er is een avondklok ingesteld tot tenminste maandagochtend 06.00 uur. De telefoonverbindingen zijn op dit moment overbelast en sociale media is tot nader bericht geblokkeerd om o.a. nepnieuws te voorkomen. Het vliegveld is open maar je dient wel minimaal 4 uur voor je vertrektijd aanwezig te zijn vanwege extra controles. Ben je in Sri Lanka of in een van deze steden? Laat je familie/vrienden dan weten hoe het met je gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Ben je in Sri Lanka met een georganiseerde reis? Houd dan contact met je reisorganisatie. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met je reisverzekeraar of met de ambassade via +31247247247.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Sri Lanka kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.