Geschreven op 13 mei 2019

Vanaf 1 januari 2019 is de visumplicht voor de Kaapverdische Eilanden komen te vervallen voor 32 Europese landen, waaronder Nederland en België.

De regering van de Kaapverdische Eilanden heeft besloten om de visumplicht voor 32 Europese landen af te schaffen. Dit is besloten om het toerisme in het land verder te stimuleren. Ter vervanging van het visum is er wel een Airport Security Tax (TSA) ingevoerd. Deze belasting bedraagt 3.400 escudo’s (circa 30 euro) en is ingevoerd om veiligheid op het vliegveld te garanderen. Dit vanwege de toenemende toeristenstroom en de wereldwijde dreiging van terrorisme. Deze belasting kun je betalen bij de douane bij aankomst op het vliegveld of voor vertrek via registration.cv.zetes.com.

Nederlandse reisorganisaties
Al jaren lang is er een stijgende vraag naar reizen naar de Kaapverdische Eilanden. De laatste jaren is het reisaanbod en aantal vluchten vanuit Nederland flink uitgebreid. Enkele reisorganisaties die de Kaapverdische Eilanden reeds aanbieden zijn TUI, D-Reizen, Djoser en Sunweb. Bekijk alle reisorganisaties met reizen naar de Kaapverdische Eilanden op onze Kaapverdische Eilanden reisaanbod pagina.