Geschreven op 21 juni 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Albanië, Mauritanië en Iran aangepast.

Albanië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Albanië aangepast. Op 30 juni 2019 zijn er lokale verkiezingen in Albanië. Rondom deze verkiezingen kunnen de politieke spanningen oplopen. Er kunnen demonstraties zijn waarbij een risico is op het gebruik van geweld. Wees alert en vermijd plekken waar demonstraties of samenscholingen zijn.
Voor het volledige reisadvies van Albanië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Mauritanië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Mauritanië aangepast. Op 22 juni en 6 juli 2019 worden in Mauritanië presidentsverkiezingen gehouden. Wees alert in de dagen rondom deze verkiezingen. Vermijd demonstraties en samenscholingen en vermijd stembureaus op de dag van de verkiezingen.
Voor het volledige reisadvies van Mauritanië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Iran
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Iran aangepast. In sommige gebieden in Iran geldt al langere tijd een negatief reisadvies. Vanwege militaire spanningen is hier een gebied aan toegevoegd. Het gaat om de kuststrook met de Perzische Golf tot 100 kilometer vanaf de kust. Vermijd militaire installaties in dit gebied. Vanwege deze ontwikkelingen vliegt KLM voorlopig niet boven de Straat van Hormuz.
Voor het volledige reisadvies van Iran kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.