Geschreven op 24 juni 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Ethiopië aangepast vanwege een mislukte staatsgreep op 22 juni j.l.

Al langere tijd geld er voor een groot deel van Ethiopië een negatief reisadvies. Nu is dit reisadvies nog eens extra aangescherpt vanwege een mislukte staatsgreep. Op 22 juni 2019 vond een mislukte staatsgreep plaats in de stad Bahir Dar. Bij deze mislukte staatsgreep werd de gouverneur en zijn adviseur gedood. In de hoofdstad Addis Abeba werden ook aanslagen gepleegd op militairen en op militaire doelen. In totaal kwamen vijf hooggeplaatste functionarissen om het leven, waaronder de chef-staf van het Ethiopische leger. Op 24 juni is het brein achter de staatsgreep gedood bij een vuurgevecht in een buitenwijk van Bahir Dar. Wees alert, vermijd demonstraties en samenscholingen.

Internet platgelegd
Sinds dinsdag 18 juni is er in Ethiopië nauwelijks toegang tot internet. In sommige delen van de hoofdstad Addis Abeba hebben mensen wel toegang tot internet, maar is het niet mogelijk berichtendiensten als WhatsApp en Telegram te gebruiken. Ook het versturen van sms-berichten is sinds donderdag niet meer mogelijk. Waarom het monopolistische staatsbedrijf Ethio Telecom deze diensten heeft platgelegd en wanneer het weer gaat functioneren is niet bekend.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Ethiopië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.