Geschreven op 5 juli 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Japan, Malawi en Kosovo aangepast.

Japan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Japan aangepast. Er is veel regen gevallen in de prefecturen Kagoshima en Kyushu en in het zuiden van Japan. Dit kan leiden tot (gevaarlijke) modderstromen. Wegen kunnen afgesloten of onbegaanbaar worden en het openbaar vervoer kan stil komen te liggen. De Japanse overheid heeft in deze gebieden opdracht tot evacuatie gegeven. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.
Voor het volledige reisadvies van Japan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Malawi
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Malawi aangepast. Op 27 mei 2019 is president Mutharika aan zijn tweede termijn begonnen. De verkiezingsuitslag wordt aangevochten door de oppositie. Dit zorgt voor demonstraties in het centrum van de hoofdstad Lilongwe. De uitspraak over de geldigheid van de verkiezingen wordt op 29 juli 2019 verwacht. Vermijd rond die datum Area 2 en Area 3 en het Hooggerechtshof in Lilongwe. Vermijd demonstraties, politieke bijeenkomsten en protesten. Kom je hier toch in terecht? Verlaat deze dan direct.
Voor het volledige reisadvies van Malawi kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Kosovo
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kosovo aangepast. Er zijn politieke spanningen tussen de regering en de oppositie. Ook zijn er spanningen tussen de Servisch-Kosovaarse en Albanees-Kosovaarse bevolkingsgroepen. De Kosovaarse politie, ondersteund door een internationale politie- en vredesmacht, bewaart de orde in het land. Sinds juli 2019 is er in het noorden meer politie aanwezig. Bij grensovergangen in het noorden, en dan met name de grens met Servië, controleert de Kosovaarse politie extra op illegale (smokkel)activiteiten.
Voor het volledige reisadvies van Kosovo kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.