Geschreven op 24 juli 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Turkije, Ethiopië en China aangepast.

Turkije
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije aangepast. De veiligheidssituatie in een deel van het oosten van Turkije is verbeterd. Daarom is het negatieve reisadvies opgeheven voor de provincies Gaziantep, Sanliurfa, Mardin en Diyarbakir. Uitzondering hierop zijn de grensgebieden met Syrië. Hier blijft het negatieve reisadvies van kracht.
Voor het volledige reisadvies van Turkije kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Ethiopië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Ethiopië aangepast. In de regio Sidama en in en rond de stad Awasa kunnen onlusten ontstaan. Ook kunnen militaire acties worden uitgevoerd. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de regio Sidama en de stad Awasa. In het hele land kunnen spanningen en demonstraties uitlopen in ernstig geweld. Houd hier rekening mee. Criminaliteit (overvallen) op buitenlanders komt in de hoofdstad Addis Abeba steeds vaker voor.
Voor het volledige reisadvies van Ethiopië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

China
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China aangepast. Voor de provincie Xinjang is het advies gewijzigd van ‘Geen bijzondere veiligheidsrisico’s’ naar “Let op, veiligheidsrisico’s’. In de provincie Xinjiang kunnen buitenlanders streng gecontroleerd worden, zowel aan de grens als in het binnenland. Tijdens controles kun je gefotografeerd worden en kan er om je gegevens en telefoonnummer gevraagd worden. Houd er ook rekening mee dat je mobiele telefoon gecontroleerd kan worden.
Voor het volledige reisadvies van China kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.