Geschreven op 3 september 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Indonesië, Soedan en Niger aangepast.

Indonesië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Indonesië aangescherpt. In Papua en West Papua neemt de gespannen situatie toe. Er zijn dagelijks geweldsincidenten. Elke dag zijn er in diverse steden, waaronder Jayapura, Wamena, Sorong, Manokwari, Nduga en Puncak Jaya, demonstraties die regelmatig gewelddadig worden. Reis alleen naar dit gebied als dat noodzakelijk is. Hierdoor is er voor deze regio een negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van Indonesië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Soedan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Soedan aangepast. Het leger en de oppositie hebben op 17 augustus 2019 een akkoord gesloten over verdeling van de macht. Er zijn vanaf die datum geen grote demonstraties meer geweest. De veiligheidssituatie is verbeterd. Hierdoor is het negatieve reisadvies voor een groot deel van Soedan, waaronder de hoofdstad Khartoem, opgeheven.
Voor het volledige reisadvies van Soedan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Niger
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Niger aangescherpt. De veiligheidssituatie in het hele grensgebied van Niger en Burkina Faso is verslechterd. Reis niet naar het grensgebied tussen Niger en Burkina Faso.
Voor het volledige reisadvies van Niger kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.