Geschreven op 26 september 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Indonesië, Filipijnen en Egypte aangepast.

Indonesië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Indonesië aangepast. Er heeft een zware aardbeving plaatsgevonden nabij de Molukken, een eilandengroep in het oosten van Indonesië. Hierbij zijn tenminste 30 doden gevallen. De Nederlandse ambassade in Jakarta zoekt uit hoe de lokale situatie is. Ben je in dit gebied en of rond de stad Ambon? Laat je familie en/of vrienden dan weten hoe het met je gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Ben je in dit gebied met een georganiseerde reis? Houd dan contact met je reisorganisatie.
Voor het volledige reisadvies van Indonesië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Filipijnen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Filipijnen afgezwakt. Door maatregelen van de overheid is de veiligheidssituatie van de kuststrook van het eiland Palawan verbeterd. Hierdoor is het negatieve reisadvies voor deze regio ingetrokken.
Voor het volledige reisadvies van de Filipijnen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Egypte
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte aangescherpt. De afgelopen dagen zijn er protesten geweest tegen de regering. Er is een verhoogd risico op demonstraties in de hoofdstad Caïro en in andere grote steden. Vermijd demonstraties en samenscholingen.
Voor het volledige reisadvies van Egypte kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.