Geschreven op 10 oktober 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgekondigd voor Ecuador vanwege de onvoorspelbare situatie in het land.

Op een groot aantal plaatsen in Ecuador is het onrustig. Het land wordt geteisterd door ’gewelddadige stakingen en gewelddadige wegblokkades’ als protest tegen de verhoging van de brandstofprijzen. Inmiddels zijn er al honderden actievoerders opgepakt en zijn er al tientallen gewonden gevallen. In de plaats van de verhoging terug te draaien heeft men de noodtoestand afgekondigd en de regering is tijdelijk verhuist uit de hoofdstad. In de hoofdstad Quito geldt een avondklok van 20.00 tot 05.00 uur. De situatie veranderd voortdurend en is daardoor onvoorspelbaar. Op dit moment zitten nog minstens 35 Nederlanders vast in Ecuador. Vanwege deze gebeurtenissen heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgegeven voor Ecuador. Alle niet essentiële-reizen naar het land worden ontraden.

Calamiteitenfonds
Het calamiteitenfonds heeft door de toenemende onlusten in Ecuador ’molest’ vastgesteld en daarmee formeel een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie. Dat betekent dat alle reizen naar het land worden geschrapt. Hierdoor worden honderden Nederlandse toeristen getroffen. Zij kunnen hun reis kosteloos annuleren of omboeken. Het Calamiteitenfonds dekt tevens de schade van reizigers en touroperators die vanaf 3 oktober al in Ecuador aanwezig zijn.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Ecuador kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.