Geschreven op 15 november 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Hongkong, Guatemala en Italië aangepast.

Hongkong
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Hongkong aangepast. In verschillende delen van Hongkong komen demonstraties en wegblokkades voor. Vooral bij politiestations, overheidskantoren, universiteiten en metrostations wordt gedemonstreerd, vaak met gewelddadige confrontaties tussen betogers en politie. Wees alert. Vermijd demonstraties en mogelijke confrontaties van demonstranten en politie. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.
Voor het volledige reisadvies van Hongkong kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Guatemala
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guatemala aangepast. De noodtoestand in verschillende steden en departementen is ingetrokken. Hierdoor komt het negatieve reisadvies voor deze regio’s te vervallen. De vulkaan Fuego blijft actief. Niet- noodzakelijke reizen naar de vulkaan Fuego worden ontraden. Informeer je goed voordat je de vulkaan gaat bezoeken.
Voor het volledige reisadvies van Guatemala kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Italië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Italië aangepast. De stad Venetië is getroffen door een grote overstroming. Het water heeft op sommige punten een hoogte van 1,60 meter bereikt. De noodtoestand is afgekondigd. Toeristen worden afgeraden naar Venetië af te reizen.
Voor het volledige reisadvies van Italië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.