Geschreven op 20 november 2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Colombia, Indonesië en Guinee-Bissau aangepast.

Colombia
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Colombia aangepast. Op 21 november 2019 worden in het hele land grootschalige demonstraties en protesten verwacht. In de grote steden, in het bijzonder Bogota, kan dit tot onrust en geweld leiden. Vliegvelden kunnen worden gesloten en grote wegen kunnen worden geblokkeerd. Blijf op deze dag zoveel mogelijk binnen. Reis op deze dag alleen als het echt nodig is.
Voor het volledige reisadvies van Colombia kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Indonesië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Indonesië aangepast. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Papua en West Papua. De situatie is daar gespannen. Aanhoudend geweld in het Puncak Jaya district heeft al veel slachtoffers geëist. Ook in Wamena, Jayawijaya Regency, zijn in september 2019 tientallen burgers om het leven gekomen. Meld vooraf je bezoek aan Papua bij de lokale autoriteiten (Direktorat Jendral Imigrasi in Jakarta of Imigrasi in Papua).
Voor het volledige reisadvies van Indonesië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Guinee-Bissau
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guinee-Bissau aangepast. Op 24 november 2019 vinden presidentsverkiezingen plaats in Guinee-Bissau. In aanloop naar en rondom deze verkiezingen kunnen er, vooral in de hoofdstad Bissau, demonstraties zijn. Wees alert en vermijd demonstraties en samenscholingen.
Voor het volledige reisadvies van Guinee-Bissau kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.