Geschreven op 8 januari 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor Iran vanwege oplopende spanningen met de Verenigde Staten van Amerika.

Vanwege de toegenomen spanningen in Iran als gevolg van de militaire acties van Iran tegen Amerikaanse militairen in Irak, is de veiligheidssituatie onvoorspelbaar. Vanwege deze onvoorspelbaarheid heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgekondigd voor het gehele land. Ben je in Iran? Bedenk dan of je verblijf echt noodzakelijk is. Door de toegenomen spanningen hebben een aantal vliegmaatschappijen vluchten van en naar Iran verminderd of stopgezet. Mocht je toch in Iran blijven houd er dan rekening mee dat de Nederlandse ambassade je misschien niet kan helpen als je in de problemen raakt.

Reisorganisaties
Het afgekondigde negatieve reisadvies betekent dat alle geplande reizen naar Iran worden geschrapt laat brancheorganisatie ANVR weten. Mensen moeten contact opnemen met hun reisbureau en krijgen dan hun geld terug. Iran rondreizen worden o.a. aangeboden door Djoser, Koningaap en Sawadee.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Iran kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.