Geschreven op 17 januari 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China aangepast vanwege een uitbraak van een onbekende longinfectie.

Sinds december 2019 is er een uitbraak van een onbekende longinfectie in de stad Wuhan. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de oorzaak is. Er lijkt een verband te zijn met een bezoek aan een lokale pluimvee- en vismarkt. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor een grote uitbraak van het virus. Er zijn sinds 5 januari 2020 59 gevallen van besmetting geconstateerd in China. Daarnaast zijn er besmettingen gemeld in Japan en Thailand. Inmiddels zijn twee van de Chinese slachtoffers overleden aan de ziekte.

Als je in Wuhan bent of naar Wuhan reist vermijd dan contact met zieke mensen, pluimvee- en vismarkten en pluimvee- en visproducten. Was regelmatig goed je handen. Raadpleeg onmiddellijk een arts als je koorts krijgt.

Coronavirus
De onbekende ziekte is een nieuwe variant van het coronavirus. Coronavirussen zijn een grote familie virussen, waartoe naast de gewone verkoudheid ook het beruchte SARS-virus behoort.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van China kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.