Geschreven op 24 februari 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor delen van Italië vanwege het grote aantal besmettingen met het coronavirus.

In een paar dagen tijd is het aantal besmettingen en doden vanwege het coronavirus (COVID-19) in Italië flink gestegen. Op dit moment zijn er 229 besmettingen en 7 doden. De Italiaanse overheid heeft op 24 februari 2020 aanvullende maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. In het noorden van Italië, in de provincie Lombardije, is een negatief reisadvies afgekondigd voor de volgende gemeenten: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorano. Dit geldt ook voor de gemeente Vo` Euganeo in de provincie Padova. De genoemde gemeenten zijn in afgesloten en toegangswegen worden gecontroleerd. Voor het directe gebied rondom deze gemeenten worden alle niet-essentiële reizen ontraden.

Regios’s met extra maatregelen
In de regio’s Lombardije, Piemonte, Emilia-Romagna, Veneto, Sud-Tirol en Lazio nemen de lokale autoriteiten maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hier kun je te maken krijgen met extra controles en de sluiting van bijvoorbeeld toeristische trekpleisters en openbare gelegenheden.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Italië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.