Geschreven op 25 februari 2020 (Update op 15 maart 2020)

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Zuid-Korea aangescherpt vanwege het grote aantal besmettingen met het coronavirus.

In een paar weken tijd is het aantal besmettingen en doden vanwege het coronavirus (COVID-19) in Zuid-Korea flink gestegen. Op dit moment zijn er meer dan 8.000 besmettingen en 75 doden. Op 21 februari 2020 heeft de Koreaanse overheid de stad Daegu en het gebied Cheongdo tot ‘zones van speciale zorg’ verklaard. Er zijn coronagevallen in heel Zuid-Korea, maar de uitbraak concentreert zich in het bijzonder in deze gebieden. De overheid heeft bijzondere maatregelen ingevoerd in deze zone.

Overige gebieden
Voor alle overige gebieden worden alle niet-essentiële reizen afgeraden. Vanaf 15 maart 2020 zijn alle reizigers die vanuit Nederland in Zuid-Korea aankomen, verplicht een speciale reisverklaring in te vullen bij aankomst op de luchthaven. U moet uw contactgegevens zoals adres en telefoonnummer in Zuid-Korea doorgeven. De immigratie-autoriteiten controleren bij aankomst uw telefonische bereikbaarheid. Als blijkt dat u niet telefonisch bereikbaar bent, wordt u niet toegelaten. Ook wordt u verplicht een ‘Self Diagnosis App’ op uw mobiele telefoon te installeren en uw gezondheidssituatie voor 14 dagen daarin vast te leggen.

Vanwege deze maatregelen heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een gedeeltelijk negatief reisadvies afgegeven voor Zuid-Korea.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Zuid-Korea kan je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.