Geschreven op 8 maart 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor het noorden van Italië vanwege het grote aantal besmettingen met het coronavirus.

In de laatste dagen is het aantal besmettingen en doden vanwege het coronavirus (COVID-19) in Italië flink gestegen. Op dit moment zijn er bijna 6.000 besmettingen en 233 doden. Daarnaast zijn veel besmettingsgevallen wereldwijd te linken aan deze regio. De Italiaanse overheid heeft aanvullende maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Er geldt vanaf vandaag een reisverbod voor de volgende regio’s: Regio Lombardije en de provincies Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro-Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cussio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso en Venetië. Hierdoor is er een negatief reisadvies ontstaan voor deze gebieden. Het openbare leven in deze gebieden is volledig stil komen te liggen. Evenementen zijn afgelast, musea, openbare gelegenheden en scholen zijn gesloten en inwoners dienen 1 meter afstand van elkaar te houden. Reizigers die zich in deze gebieden bevinden, worden aangeraden te vertrekken met de bestaande mogelijkheden (met de trein, bus, over de weg, vliegverkeer), in lijn met aanwijzingen van de Italiaanse autoriteiten. Verkeer ondervindt mogelijk oponthoud.

Regio’s met alleen noodzakelijke reizen
Voor de volgende gemeenten worden alle niet-essentiële reizen afgeraden: Aosta-vallei, Piemont Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Ligurie en de overige provincies van Veneto, Emilio-Romagna en de Marken.

Regio’s met veiligheidsrisico’s
In de regio’s Lazio, Toscane, Umbrië, de Marken, Abbruzzen, Molise, Campania, Basilicata, Puglia, Calabrië, Sicilië en Sardinië kun je te maken krijgen met maatregelen i.v.m. het coronavirus. Denk daarbij aan afgelaste publieke evenementen, gesloten instellingen zoals musea en vertragingen in het openbaar vervoer.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Italië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.