Geschreven op 12 maart 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor India, Mongolië en Koeweit aangescherpt vanwege reisbeperkingen i.v.m. het coronavirus.

India
De overheid van India heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Vanaf 13 maart 2020 is er een algeheel inreisverbod afgekondigd. Er is een beperkt aantal uitzonderingen waaronder mensen met een diplomatieke paspoort, buitenlanders met een verblijfsvergunning en buitenlanders met een werkvergunning voor India mogen inreizen. Zij worden verplicht een medische test te doen. Hierbij bestaat de kans dat er een quarantaine van 14 dagen wordt opgelegd. Hierdoor is er een gedeeltelijk negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van India kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Mongolië
De overheid van Mongolië heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Het binnenlandse en internationale vliegverkeer is voorlopig geannuleerd. Buitenlandse reizigers, die symptomen hebben van het coronavirus, zullen, voor eigen rekening, in quarantaine geplaatst worden door de lokale overheid. De quarantaine zal in een overheidslocatie zijn voor een nader te bepalen duur. Hierdoor is er een gedeeltelijk negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van Mongolië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Koeweit
De overheid van Koeweit heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Vanaf 13 maart 2020 worden vluchten van en naar Koeweit stopgezet. Er worden geen inreisvisa meer afgegeven. Hierdoor is er een gedeeltelijk negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van Koeweit kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.