Geschreven op 13 maart 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Libanon en de Filipijnen aangescherpt vanwege reisbeperkingen i.v.m. het coronavirus.

Libanon
De overheid van Libanon heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Reizigers die aankomen uit landen waar sprake is van een uitbraak van het coronavirus COVID-19 mogen Libanon niet inreizen. Er geldt een inreisverbod vanaf 12 maart 2020. Vanaf 16 maart worden alle vluchten vanuit die landen gestopt. Houd er rekening mee dat bij een verdere uitbraak van het coronavirus COVID-19 in Nderland ook reizigers uit Nederland getroffen kunnen worden door een onmiddellijk ingaand inreisverbod of beperkende maatregelen. Hierdoor is er een gedeeltelijk negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van Libanon kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Filipijnen
De overheid van de Filipijnen heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Er geldt een algemeen inreisverbod voor mensen die uit landen komen waar lokale verspreiding van het coronavirus voorkomt. Het leger zal vanaf 15 maart 2020 patrouilleren op straat om de maatregelen te controleren. Dit geldt dus ook voor reizigers vanuit Nederland. Hierdoor is er een gedeeltelijk negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van de Filipijnen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.