Geschreven op 13 maart 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Argentinië en Sri Lanka aangescherpt vanwege reisbeperkingen i.v.m. het coronavirus.

Argentinië
De overheid van Argentinië heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit landen waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld, ook voor reizigers uit Nederland, met ingang van 13 maart 2020. Vluchten zijn opgeschort. Er geldt een quarantaine-periode van 14 dagen. Het niet opvolgen van de quarantaine is strafbaar Hierdoor is er een gedeeltelijk negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van Argentinië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Sri Lanka
De overheid van de Sri Lanka heeft strenge maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Vanaf zondag 15 maart middernacht worden reizigers uit Nederland en verschillende andere Europese landen niet meer toegelaten tot Sri Lanka. Dit geldt ook voor reizigers die de afgelopen 14 dagen in een van deze landen zijn geweest. Nederlanders die toch afreizen naar Sri Lanka worden verplicht om minimaal 14 dagen in quarantaine te gaan. Ook als je geen symptomen van het virus vertoont. Hierdoor is er een gedeeltelijk negatief reisadvies ontstaan.
Voor het volledige reisadvies van Sri Lanka kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.