Geschreven op 17 maart 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor alle landen wereldwijd verhoogd naar minimaal code oranje.

Inmiddels is het coronavirus (COVID-19) vastgesteld in 163 landen wereldwijd. Wat ooit begon als een lokaal virus in de Chinese provincie Hubei is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde pandemie. Om de verspreiding van het virus te beperken hebben de EU-leiders besloten om de grenzen te sluiten voor reizigers van buiten de EU. Het inreisverbod geldt niet voor EU-burgers en hun familie, mensen met een verblijfsvergunning, medisch personeel, vrachtwagenchauffeurs, diplomaten, bepaalde onderzoekers en grenswerkers.

Code oranje
Naast deze EU maatregel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken alle Nederlanders opgeroepen om alle reizen naar het buitenland voorlopig uit te stellen als dit niet noodzakelijk is. Hierdoor is er voor alle landen wereldwijd minimaal code oranje afgegeven. Dit betekent dat alle (niet-essentiĆ«le) reizen naar het buitenland worden afgeraden. Daarnaast is er voor sommige landen en regio’s de laatste dagen een negatief reisadvies afgegeven. Een overzicht van alle actuele reisadviezen vind je terug op Nederlandwereldwijd.nl.

Meer informatie
Op Nederlandwereldwijd.nl vind je een overzicht met officiƫle informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken m.b.t. het coronavirus en antwoorden op veelgestelde vragen.