Geschreven op 15 juni 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Portugal aangepast. Hierdoor is een vakantie naar Portugal weer mogelijk.

Vanwege het coronavirus (COVID-19) gold er vanaf 17 maart 2019 voor Portugal een zogenaamde code oranje. Code oranje betekent dat alle niet-essentiƫle reizen werden ontraden. Dit had kunnen leiden tot een domper voor het toerisme in de zomer. Nu Portugal het coronavirus grotendeels onder controle heeft, is besloten om vanaf 15 juni het reisadvies af te zwakken naar code geel. Hierdoor is o.a. een reis, familiebezoek, zakenreis en/of vakantie weer mogelijk geworden. Dit geldt ook voor het toeristische eiland Madeira en de Azoren. Houd er wel rekening mee dat u net als in Nederland bepaalde richtlijnen zal moeten opvolgen. Denk daarbij aan het gebruik van mondkapjes, afstand houden en de openstelling van o.a. restaurants, musea en toeristische attracties. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie of de plaats waar u gaat verblijven. Het coronavirus heeft in Portugal tot nu toe geleid tot 37,036 besmettingen en 1,520 doden.

Verplichte coronatest Azoren en Madeira
Als u af wilt reizen naar de Azoren of Madeira? Dan dient u bij aankomst een negatieve coronatest te overleggen. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur.

Gezondheidsklachten
Uiteraard is het niet raadzaam om met gezondheidsklachten welke gerelateerd zijn aan corona af te reizen naar Portugal. Mocht u na aankomst in Portugal corona gerelateerde gezondheidsklachten krijgen, meld u dan bij de lokale gezondheidsautoriteiten. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de uitslag heeft. Als de uitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit kan ook betekenen dat u en mogelijk ook uw reisgezelschap verplicht in isolatie moet. Check voordat u op reis gaat goed wat uw zorgverzekering en/of reisverzekering dekt in geval van nood.

Actuele status reisadvies
Omdat het coronavirus nog steeds kan zorgen voor kleine en grote uitbraken is het mogelijk dat het gehele land of delen van het land terug veranderen naar code oranje of rood. Voor het actuele reisadvies van Portugal kunt u terecht op Nederlandwereldwijd.nl.