Geschreven op 19 juni 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Hongarije aangepast. Hierdoor is een vakantie naar Hongarije weer mogelijk.

Vanwege het coronavirus (COVID-19) gold er vanaf 17 maart 2019 voor Hongarije een zogenaamde code oranje. Code oranje betekent dat alle niet-essentiƫle reizen werden ontraden. Dit had kunnen leiden tot een domper voor het toerisme in de zomer. Nu Hongarije het coronavirus grotendeels onder controle heeft, is besloten om vanaf 19 juni het reisadvies af te zwakken naar code geel. Hierdoor is o.a. een reis, familiebezoek, zakenreis en/of vakantie weer mogelijk geworden. Houd er wel rekening mee dat u net als in Nederland bepaalde richtlijnen zal moeten opvolgen. Denk daarbij aan het gebruik van mondkapjes, afstand houden en de openstelling van o.a. restaurants, musea en toeristische attracties. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie of de plaats waar u gaat verblijven. Het coronavirus heeft in Hongarije tot nu toe geleid tot 4,081 besmettingen en 568 doden.

Gezondheidsklachten
Uiteraard is het niet raadzaam om met gezondheidsklachten welke gerelateerd zijn aan corona af te reizen naar Hongarije. Mocht u na aankomst in Hongarije corona gerelateerde gezondheidsklachten krijgen, meld u dan bij de lokale gezondheidsautoriteiten. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de uitslag heeft. Als de uitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit kan ook betekenen dat u en mogelijk ook uw reisgezelschap verplicht in isolatie moet. Check voordat u op reis gaat goed wat uw zorgverzekering en/of reisverzekering dekt in geval van nood.

Actuele status reisadvies
Omdat het coronavirus nog steeds kan zorgen voor kleine en grote uitbraken is het mogelijk dat het gehele land of delen van het land terug veranderen naar code oranje of rood. Voor het actuele reisadvies van Hongarije kan je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.