Geschreven op 1 juli 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Curaçao aangepast. Hierdoor is een vakantie naar Curaçao weer mogelijk.

Vanwege het coronavirus (COVID-19) gold er vanaf 17 maart 2019 voor Curaçao een zogenaamde code oranje. Code oranje betekent dat alle niet-essentiële reizen werden ontraden. Dit had kunnen leiden tot een domper voor het toerisme in de zomer. Nu Curaçao het coronavirus grotendeels onder controle heeft, is besloten om vanaf 1 juli het reisadvies af te zwakken naar code geel. Hierdoor is o.a. een reis, familiebezoek, zakenreis en/of vakantie weer mogelijk geworden. Houd er wel rekening mee dat u net als in Nederland bepaalde richtlijnen zal moeten opvolgen. Denk daarbij aan het gebruik van mondkapjes, afstand houden en de openstelling van o.a. restaurants, musea en toeristische attracties. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie of de plaats waar u gaat verblijven. Het coronavirus heeft in Curaçao tot nu toe geleid tot 23 besmettingen en 1 dode.

Aankomstprocedure
Uiteraard is het niet raadzaam om met gezondheidsklachten welke gerelateerd zijn aan corona af te reizen naar Curaçao. Om import van het coronavirus tegen te gaan heeft de overheid van Curaçao maatregelen getroffen. Voor aankomst dient men een digitaal formulier in te vullen op Gobiernu.cw. Na aankomst in Curaçao dien je een negatieve coronatest te overleggen. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur. Daarnaast is het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben. Check voordat u op reis gaat goed wat uw zorgverzekering en/of reisverzekering dekt in geval van nood.

Actuele status reisadvies
Omdat het coronavirus nog steeds kan zorgen voor kleine en grote uitbraken is het mogelijk dat het gehele land of delen van het land terug veranderen naar code oranje of rood. Voor het actuele reisadvies van Curaçao kan je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.