Geschreven op 10 juli 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Kanaaleilanden aangepast. Hierdoor is een vakantie naar de Kanaaleilanden weer mogelijk.

Vanwege het coronavirus (COVID-19) gold er vanaf 17 maart 2019 voor de Kanaaleilanden een zogenaamde code oranje. Code oranje betekent dat alle niet-essentiƫle reizen werden ontraden. Dit had kunnen leiden tot een domper voor het toerisme in de zomer. Nu de Kanaaleilanden het coronavirus grotendeels onder controle hebben, is besloten om vanaf 10 juli het reisadvies af te zwakken naar code geel. Hierdoor is o.a. een reis, familiebezoek, zakenreis en/of vakantie weer mogelijk geworden. Houd er wel rekening mee dat je net als in Nederland bepaalde richtlijnen zal moeten opvolgen. Denk daarbij aan het gebruik van mondkapjes, afstand houden en de openstelling van o.a. restaurants, musea en toeristische attracties. Je kunt deze informatie vragen aan je reisorganisatie of de plaats waar je gaat verblijven. Het coronavirus heeft op de Kanaaleilanden geleid tot 577 besmettingen en 47 doden.

Procedure Guernsey
Bij aankomst op Guernsey ben je verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan.

Procedure Jersey
Uiteraard is het niet raadzaam om met gezondheidsklachten welke gerelateerd zijn aan corona af te reizen naar Jersey. Bij aankomst kun je kiezen uit 14 dagen quarantaine of het tonen van een negatieve coronatest (niet ouder dan 72 uur).

Actuele status reisadvies
Omdat het coronavirus nog steeds kan zorgen voor kleine en grote uitbraken is het mogelijk dat het gehele land of delen van het land terug veranderen naar code oranje of rood. Voor het actuele reisadvies van de Kanaaleilanden kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.