Geschreven op 28 augustus 2023

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Cuba aangescherpt vanwege orkaandreiging in het westen van Cuba.

Tropische storm Idalia nadert vandaag het westen van Cuba. Idalia zal dan waarschijnlijk een orkaan zijn gevormd. Deze orkaan kan leiden tot extreme windstoten, regenval en schade aan gebouwen en infrastructuur. Daarnaast kunnen er levensbedreigende situaties ontstaan voor personen die zich in of vlakbij de storm bevinden.

Ben je momenteel in Cuba? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als je een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met je reisorganisatie. Het is mogelijk dat de stroom uitvalt en wegen onbegaanbaar zijn in het gebied van de storm. Sla daarom voldoende voedsel en water in. Houd er rekening mee dat de richting van de storm kan afwijken van de voorspellingen.

Live volgen
De weg van de mogelijke orkaan kan je live volgen op National Hurricane Center of Tropical Storm Risk. Daarnaast vind je er actuele informatie over de weersomstandigheden in het gebied.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Cuba kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.