Geschreven op 16 mei 2024

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nieuw-Caledonië aangescherpt vanwege grote rellen en protestdemonstraties.

In verband met politieke spanningen zijn er grote rellen en protestdemonstraties in Nieuw-Caledonië. Vooral in de hoofdstad Nouméa is het onveilig. Er vindt geweld plaats tussen politie en protestgroepen. Hierbij zijn doden gevallen. Vanaf 16 mei 2024 geldt de noodtoestand voor het hele land. De internationale luchthaven is tot nader order gesloten voor commerciële vluchten, ook vanwege wegblokkades rondom het vliegveld. Ben je op dit moment in Nieuw-Caledonië? Wees waakzaam en blijf uit de buurt van demonstraties. Volg het nieuws via de (lokale) media. Of vraag bij uw hotel om informatie en volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Hulp nodig?
Ben je in Nieuw-Caledonië en heb je hulp nodig? Neem contact op met uw reisorganisatie of uw reisverzekeraar. Of met de Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland, via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31247247247.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Nieuw-Caledonië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.