Sinds het begin van de coronapandemie is het coronavirus (COVID-19) vastgesteld in vrijwel alle landen en gebieden wereldwijd. Om de verspreiding van het virus en haar gemuteerde varianten te beperken hebben vrijwel alle landen wereldwijd verregaande maatregelen genomen. Deze maatregelen kunnen per land verschillen. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de maatregelen die ter plaatse gelden.


Reizen weer mogelijk
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in februari 2022 voor vrijwel alle landen wereldwijd het negatieve reisadvies opgeheven. Dit is het gevolg van de dalende coronacijfers, de hoge vaccinatiegraad en minder gevaarlijke coronamutaties. Dat landen over gaan op code geel of groen wilt niet meteen zeggen dat Nederlanders daar vrij heen kunnen reizen. Deze landen kunnen Nederland nog wel als hoogrisico bestemming bestempelen en daardoor bepaalde eisen stellen of een inreisverbod opleggen. Op Nederlandwereldwijd.nl vind je een actueel overzicht met landen waarvoor het negatieve reisadvies is opgeheven en welke maatregelen er nog gelden.

Actuele reisadviezen
Op Nederlandwereldwijd.nl vind je een overzicht met alle actuele reisadviezen die zijn afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Maatregelen op bestemming
Houd er rekening mee dat vrijwel alle landen wereldwijd nog maatregelen kunnen invoeren om een nieuwe uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Hierdoor kun je beperkt worden in je reisbewegingen en planning. Zo kunnen er regels zijn omtrent hygiƫne, mondkapjesplicht en/of gesloten bezienswaardigheden, openbare plaatsen of horeca. Mochten deze wel open zijn dan is dit vaak gereguleerd. Neem voor de zekerheid mondkapjes en desinfecterende gel mee op vakantie. Uiteraard is het niet toegestaan om met corona gerelateerde ziekteverschijnselen te reizen.

Meer informatie
Op Nederlandwereldwijd.nl vind je een overzicht met officiƫle informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken m.b.t. het coronavirus en antwoorden op veelgestelde vragen.