Op deze pagina vind je een overzicht met de mooiste, leukste en bekendste bezienswaardigheden van de Rügen. Met dit lijstje op zak ben je er van verzekerd dat je het beste uit je reis haalt. Alle bezienswaardigheden zijn voorzien van handige zaken als openingstijden, entreeprijzen, foto’s en video’s en nog veel meer.


Jachtslot Granitz
Tussen 1837 en 1851 liet Willem Malte I op de Tempelberg een jachthut ombouwen tot een jachtslot. Dit imposante jachtslot heeft een 38 meter hoge middentoren waaruit men een adembenemend uitzicht over de weide omgeving. Bij helder weer is er een panoramisch uitzicht over grote delen van Rügen tot aan Usedom. Het jachtslot met de middentoren is tegenwoordig door iedereen tegen betaling te bezichtigen.

+ Officiële website: www.jagdschloss-granitz.de
+ Openingstijden: www.jagdschloss-granitz.de
+ Entreeprijs: www.jagdschloss-granitz.de
+ Foto’s en video’s: Flickr (foto’s) Youtube (video’s)
+ Kaart en route: Google Maps


Nationaal Park Jasmund
Nationaal Park Jasmund is een nationaal park op het schiereiland Jasmund. Het park is opgericht in 1990 en beslaat een gebied van 30,03 km2. Sinds 2011 valt het park onder het UNESCO Werelderfgoed ‘Voorhistorische beukenbossen van de Karpaten en de eeuwenoude beukenbossen van Duitsland’. Het Nationaal park staat het meest bekend om zijn krijtrotsen aan de kustlijn. Deze krijtrotsen bereiken hoogtes van wel 161 meter boven zeeniveau. Vlakbij de krijtformaties aan de Oostzeekust bevindt zich een bezoekerscentrum. Hier kunnen bezoekers zien hoe het landschap zich heeft gevormd en wat er te doen is in het Nationaal Park Jasmund.

+ Officiële website: www.nationalpark-jasmund.de
+ Openingstijden: www.koenigsstuhl.com
+ Entreeprijs: www.koenigsstuhl.com
+ Foto’s en video’s: Flickr (foto’s) Youtube (video’s)
+ Kaart en route: Google Maps


Seebrücke Sellin
Seebrücke Sellin is een 394 meter lange pier in de badplaats Sellin. Aan het begin van de pier is een restaurant gevestigd met een schitterend uitzicht over de zee. Aan het einde van de pier bevindt zich een zogeheten ‘Duikgondel’. Tegen betaling kun je in een gondel een kijkje onder water nemen.

+ Officiële website: www.seebrueckesellin.de
+ Openingstijden: www.tauchgondel.de
+ Entreeprijs: www.tauchgondel.de
+ Foto’s en video’s: Flickr (foto’s) Youtube (video’s)
+ Kaart en route: Google Maps


Seebad Prora
Seebad Prora (KDF) is een nazi-bouwproject uit de jaren 30 in de badplaats Prora. Het Seebad Prora moest een hotel worden ter ontspanning voor Duitse soldaten. Het complex is 4,5 km met 4 gebouwen van ieder 500 meter lang. In totaal zouden er 10.000 tweepersoonskamers komen voor maximaal 20.000 soldaten. Tussen ieder gebouw moest een pier verschijnen met restaurants, golfslagbaden, theater, bioscoop en een feestzaal. Toch is het nooit zover gekomen en is er in 1939 gestopt met de bouwwerkzaamheden. Tegenwoordig ligt het grootste gedeelte van het complex er verlaten bij. In het derde blok zijn tegenwoordig o.a. twee musea, een jeugdherberg en horecagelegenheden te vinden.

+ Officiële website: www.proradok.de
+ Openingstijden: www.proradok.de
+ Entreeprijs: www.proradok.de
+ Foto’s en video’s: Flickr (foto’s) Youtube (video’s)
+ Kaart en route: Google Maps