San Marino beslaat een oppervlakte van 61 kmĀ² en heeft een inwoneraantal van 30.000 mensen. Niet echt shockerende cijfers maar toch is San Marino een veel bezochte plek voor toeristen. Dit komt veelal vanwege zijn schitterende ligging op het Apennijns Schiereiland met de bijbehorende weidse uitzichten. Daarnaast spelen het belastingvrije stelsel en de vele bezienswaardigheden een grote rol. Om je een indruk te geven van de verschillenden bezienswaardigheden die men tijdens een bezoek aan San Marino kan bezoeken hebben wij onderstaand overzicht gemaakt.


Overzicht bezienswaardigheden

Drie torens van San Marino
De drie torens van San Marino vormen het belangrijkste nationale symbool van San Marino. De drie torens staan op drie toppen van de Monte Titano.
Meer informatie

Palazzo Pubblico
Het Palazzo Pubblico is een indrukwekkend paleis in het oude stadscentrum van San Marino dat vaak wordt gezien als nationaal symbool van San Marino.
Meer informatie

Basiliek van San Marino
De Basiliek van San Marino (Basilica di San Marino, Basilica del Santo) staat in het oude centrum van de hoofdstad en is de belangrijkste kerk van het land.
Meer informatie

Nationaal Museum
Het Nationaal Museum (Staatsmuseum, Museo di Stato) van San Marino toont de geschiedenis van een van de oudste republieken van de wereld.
Meer informatie

Martel Museum
Het Martel Museum (Museo della Tortura) is een museum in het centrum van San Marino, dat een goed beeld geeft van verschillende marteltechnieken door de jaren heen.
Meer informatie

Wax Museum
Het Wax Museum (Museo delle Cere) is een museum in het centrum van San Marino, dat 1.000 jaar geschiendenis uitbeeld met behulp van waxen beelden.
Meer informatie

San Marino adventures
San Marino Adventures is een survival-, pony- en airsoftpark voor jong en oud in het buitengebied van San Marino.
Meer informatie