De drie torens van San Marino vormen het belangrijkste nationale symbool van San Marino. Deze drie torens uit de 11e, 13e en 14e eeuw staan op verschillende hoogtes op de Monte Titano.

De drie torens van San Marino zijn het boegbeeld van San Marino. De drie torens zijn o.a. terug te vinden op het wapen, de vlag en de euromunten van San Marino. Daarnaast staan de torens op veel van de lokale souvenirs.

Toren 1 (La Guaita)
Deze toren is de belangrijkste toren van de drie torens. Deze toren met zijn bijgebouwen en lange dubbele stadsmuren ligt in het centrum van San Marino en wordt daardoor het meest bezocht door toeristen. Deze toren diende als hoofdgebouw van het leger en is door de jaren heen vaak veroverd. Tot 1970 heeft een deel van het gebouw dienst gedaan als gevangenis. Deze toren met zijn bijgebouwen is toegankelijk voor toeristen. Zo kun je o.a. de kapel, de kanonnen, de stadsmuren en de voormalige gevangenis bezichtigen. Daarnaast kun je genieten van het schitterende panorama uitzicht over San Marino.

Toren 2 (La Cesta)
Deze toren is het hoogst gelegen van de drie torens en goed bereikbaar. De toren diende als huisvesting voor soldaten en er waren enkele cellen voor gevangenen. Sinds 1956 is in deze toren een museum gevestigd. Dit museum staat volledig in het teken van historische wapens. Zo is er een collectie met circa 535 prehistorische wapens en circa 1.500 wapens uit de middeleeuwen en de jaren daarna.

Toren 3 (Il Montale)
Deze toren is het laagst gelegen van de drie torens en het moeilijkst bereikbaar. De toren diende vooral als uitkijkpost vanwege zijn gunstige ligging. Deze 3e toren is niet toegankelijk voor bezoekers.

Openingstijden en entreeprijs
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van de drie torens van San Marino
Toren 1 (La Guaita): Salita alla Rocca
Toren 2 (La Cesta): Salita alla Cesta
Toren 3 (Il Montale): Via J.F. Kennedy
47890 San marino

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van San Marino met daarop de locatie van de drie torens van San Marino. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de drie torens van San Marino.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de drie torens van San Marino.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de drie torens van San Marino.

Meer informatie
– Officiële website: www.museidistato.sm

Terug naar Bezienswaardigheden San Marino.
Terug naar Reisinformatie San Marino.