Het Nationaal Museum (Staatsmuseum, Museo di Stato) van San Marino toont de geschiedenis van een van de oudste republieken van de wereld. Dit indrukwekkende museum is sinds 2001 gevestigd in het Palazzo Pergami Belluzzi.

Het Nationaal Museum is te vinden in het centrum van San Marino en bestaat uit vier verschillende verdiepingen. Op de begane grond vind je voornamelijk archeologische vondsten die zijn gevonden in San Marino, zoals munten, potten en sieraden. Op de eerste verdieping vind je een grote collectie kunst, en dan vooral schilderijen, van belangrijke figuren uit de geschiedenis van San Marino. Op de tweede verdieping vind je een grote collectie met donaties, die afkomstig zijn van weldoeners die een hart toedragen aan de republiek San Marino. Ondergronds is nog een afdeling te vinden met archeologische collecties die zijn gedoneerd en een groot aantal munten.

Openingstijden en entreeprijs
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van het Nationaal Museum
Piazzetta del Titano 1
47890 San marino

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van San Marino met daarop de locatie van het Nationaal Museum. Je kunt hier tevens een route berekenen naar het Nationaal Museum.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van het Nationaal Museum.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van het Nationaal Museum.

Meer informatie
– Officiële website: www.museidistato.sm

Terug naar Bezienswaardigheden San Marino.
Terug naar Reisinformatie San Marino.