Het Palazzo Pubblico is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in San Marino. Dit indrukwekkende paleis staat in het midden van het oude stadscentrum op het Piazza della Libertà en wordt vaak gezien als nationaal symbool van San Marino.

In de 14e eeuw werd op deze plaats een gebouw geplaatst met de naam ‘Domus Magna Comunis’. Dit gebouw werd echter in de 19e eeuw gesloopt vanwege instortingsgevaar. In 1884 is men begonnen met de bouw van het huidige ‘Palazzo Pubblico’, wat tot voltooiing kwam in 1894. Tot op heden is het paleis nog steeds in gebruik als zowel stadhuis als parlementsgebouw. Daarnaast worden alle officiële staatsgelegenheden hier voltrokken. Het paleis is tevens deels geopend voor bezoekers.

Op het plein voor het paleis staat tevens het vrijheidsbeeld van San Marino. Dit beeld van een vrouw met een zwaard aan het middel en een speer in de hand draagt een kroon in de vorm van de Drie torens van San Marino.

Tip: In de zomermaanden vindt er elk half uur een wisseling van de wacht plaats van de paleiswachten. Dit is een officiële en indrukwekkende gebeurtenis die je zeker gezien moet hebben.

Adres van het Palazzo Pubblico
Piazza della Libertà
47890 San Marino

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van San Marino met daarop de locatie van het Palazzo Pubblico. Je kunt hier tevens een route berekenen naar het Palazzo Pubblico.

Openingstijden en entreeprijs
Openingstijden
Entreeprijzen

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van het Palazzo Pubblico.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van het Palazzo Pubblico.

Terug naar Bezienswaardigheden San Marino.
Terug naar Reisinformatie San Marino.