Jaarlijks trekken vele miljoenen toeristen richting het altijd zonnige Tenerife. Het aangename klimaat, de prachtige natuur en de altijd gezellige toeristenstadjes zijn de perfecte combinatie voor een zonvakantie naar dit eiland. Omdat Tenerife meer te bieden heeft dan zon, zee en strand hebben wij een overzicht gemaakt met bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je verblijf op Tenerife. Zo is er o.a. de vulkaan El Teide en het bergdorpje Masca, maar ook minder bekende bezienswaardigheden zoals de kliffen van Los Gigantes en de Piramides van Güímar. Met dit overzicht hoeft je jezelf geen dag te vervelen.


Overzicht bezienswaardigheden

El Teide (Pico del Teide)
El Teide (Pico del Teide) is de grootste vulkaan van het eiland Tenerife. De vulkaan is met zijn 3.718 meter, de hoogste berg van Spanje.
Meer informatie

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Tenerife. Deze stad heeft circa 225.000 inwoners en ligt in het noordoosten van Tenerife.
Meer informatie

Masca
Masca is een klein bergdorpje in het noordwesten van Tenerife. Masca telt slechts 100 inwoners en is maar via 1 weg bereikbaar.
Meer informatie

Candelaria
Candelaria is een gemeente in het noordoosten van Tenerife die bekend staat om zijn basiliek (Koninklijke Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Candelaria).
Meer informatie

Playa de las Américas
Playa de las Américas is een stad in het zuiden van Tenerife die gebouwd is in de jaren ’60 om als toeristische plek te fungeren.
Meer informatie

Loro Parque
Het Loro Parque is een dierentuin van 135.000 m², gelegen in de toeristenstad Puerto de la Cruz.
Meer informatie

Icod de los Vinos
Icod de los Vinos is een gemeente die bekend staat om de grootste en oudste drakenbloedboom (El Drago Milenario).
Meer informatie

Los Gigantes
Los Gigantes is een plaats aan de westkust van Tenerife die bekend staat om zijn gigantische rotsformaties (kliffen).
Meer informatie

La Orotava
La Orotava is een stad in het noorden van Tenerife die bekend staat om zijn culturele erfgoed en historische centrum.
Meer informatie

Piramides van Güímar
De Piramides van Güímar (6 in totaal) zijn te vinden in het gelijknamige dorpje Güímar aan de oostkust van Tenerife.
Meer informatie

Siam Park
Siam Park is een waterpretpark van 18,5 hectare, gelegen in de toeristenstad Adeje. Je vindt hier de allernieuwste en spectaculairste waterattracties.
Meer informatie

Jungle Park
Het Jungle Park is een ruim opgezette dierentuin van 75.000 m², gelegen in de stad Aguilas del Teide (vlakbij de toeristenstad Playa de las Américas).
Meer informatie